Johan Schelpe

In 1998 studeerde ik af als osteopaat en begon onmiddellijk mijn osteopathiepraktijk in Roeselare. Hiervoor had ik de 5-jarige opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy gevolgd. Ik was gebeten door de microbe van osteopathie en het werd een echte passie. 

In 2000 behaalde ik het diploma Bsc (Hons) Ost. Med. aan de universiteit van Westminster. Ondertussen deed ik heel wat ervaring op in Nederland, Duitsland en Belgie..

Het leren houdt nooit op en in 2012 behaalde ik het diploma “Master in Osteopathie” (MSc) aan de universiteit van Innsbrück.

Mijn specifieke interesse gebieden zijn het behandelen van baby’s en kinderen, kinderen met leerstoornissen, functionele oogproblemen en sporters.

Naast het werk in de praktijk ben ik docent en vice-principal aan de International Academy of Osteopathy en verzorg er lessen over heel Europa. Het lesgeven houdt me up-to-date wat de kennis betreft en de ervaring in de praktijk leert me veel bij het lesgeven. De kennis rond dit mooie beroep moet worden verder gegeven!!

De erkenning van ons, soms nog als alternatief bestempeld, beroep draag ik hoog in het vaandel. Daarom was ik jarenlang actief in het bestuur van onze beroepsvereniging ROB (Register van Osteopaten in België). Sinds 2013 heb ik de vlag aan de jongere generatie doorgegeven.

Naast de vele postgraduate vormingen volgde ik tussen 2009-2012 een opleiding tot Contextuele Coach in Bielefeld. Het leerde me anders tegen de dingen aan te kijken.
Eerst als je inziet dat je niet je verleden, je successen of tegenslagen, je gevoelens of je lichaam bent ervaar je een transformatie in je leven. Deze biedt je de mogelijkheid een volledig nieuwe zijnskwaliteit met meer levensvreugde te beleven. Ik wil dit ook overdragen op de mensen om mij heen… Vraag mij hier om meer info of lees meer over contextuele coaching.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Na een leven als doelman bij SV Moorslede liep ik een 2-tal marathons. In 2005 leerde ik zwemmen en triatlon werd mijn grote passie. In 2007 finishte ik voor de eerste keer in een Ironman. In 2010 stichtte ik met een aantal vrienden het TriatlonTeam Roeselare vzw waar ik voorzitter van ben.

Vitaliseren voor een nieuw gezondheidsbewustzijn is mijn slagzin.