Wat is Contextuele coaching?

Contextuele Coaching is een mogelijkheid om uit te zoeken wat je blokkeert waardoor je jouw gewenste resultaten niet bereikt en dit op een zeer resultaatgerichte manier te veranderen.

ZIE OOK WWW.QUOVADISCOACHING.BE

Wat stuurt je resultaten in jouw leven?

Vele mensen zijn ervan overtuigd dat de redenen van hun resultaten buiten zichzelf liggen. Ze hebben honderden redenen waarom de dingen zo gelopen zijn zoals ze zijn. De omstandigheden worden veranderd, een andere job, een andere partner of nog meer presteren. Maar ondanks de verandering of de hogere prestatie lopen ze steeds weer tegen dezelfde problemen aan.

Resultaten worden gestuurd door je diepste overtuigingen, je manier van denken. Dit noemen wij een CONTEXT. En of je dat leuk vindt of niet, je hebt over alles en iedereen, en zeker over jezelf zo’n diepe, niet-bewuste overtuiging of context. Zo speelt bij stress bijvoorbeeld vaak een diepere context mee dat succes maar kan als er hard gewerkt wordt. Indien dit zo is voor jouw systeem dan kan je geen succes boeken zonder er keihard voor te werken. De stress zal je veel energie kosten en je vindt het niet leuk, maar welk werk je ook doet, welk succes je ook behaalt, het zal in deze context plaatsvinden. M.a.w. je zal steeds druk en stress hebben.

Je resultaten worden gestuurd door contexten, door je diepere overtuigingen!

Wat zijn contexten precies?

Contexten zijn besluiten die je verstand (bewust of niet bewust) genomen heeft bij dingen die je beleefde. Ze hebben je geholpen te overleven. Je verstand denkt, zonder dat je je daarvan bewust bent, dat deze strategie moet verdergezet worden om je overleven te verzekeren.
Deze overtuigingen vormen een kader, een context waarin je resultaten plaatsvinden want je zal steeds denken, voelen en handelen vanuit deze overtuiging. Andere resultaten zijn dus niet mogelijk in eenzelfde context. Alle resultaten worden ook gekleurd naar deze context.

Voorbeeld: je hebt als kind heel erg je best gedaan maar dat werd niet geapprecieerd door je ouders of omgeving. Je besluit is: ‘oeps, ik doe het niet goed’. Je doet de volgende keer beter je best maar krijgt weer niet de erkenning die je je voorstelde. Op een gegeven moment bouw je een context, een overtuiging, over jezelf ‘ik ben niet goed genoeg‘.
Jaren later, op volwassen leeftijd, leef je deze context nog. Je hebt van alles bereikt, hebt een mooie carrière en een prachtig gezin. Maar toch leeft bij jou nog steeds zo een gevoel dat dit het niet echt is….

 

‘in een context ‘ik ben niet goed genoeg’ kan geen enkel resultaat je bewijzen dat je goed genoeg bent’

Bekijk verder: