FAQ

In deze rubriek vindt u de meest gestelde vragen.

Worden de behandelingen terugbetaald door het ziekenfonds?

De meeste ziekenfondsen betalen een deeltje van de behandeling terug. Bij sommige ziekenfondsen is dit 10€ bij anderen 12,5€. Het aantal keer terugbetaling is echter ook beperkt.

Privé verzekeringen zoals bvb DKV betaalt 80% van de kosten terug.

Is een voorschrift noodzakelijk?

Alhoewel wij in onze praktijk goed samenwerken met de huisartsen is er geen voorschrift nodig voor een osteopathische behandeling.

Hoe vaak en hoe frequent moet ik naar de osteopaat?

Hoe vaak en hoe frequent moet ik naar de osteopaat?

Dit is natuurlijk zeer afhankelijk van de klacht die u heeft. Voor sommige acute klachten is het nodig een enkele keer op korte termijn te behandelen (+/- een week) maar meestal worden de behandelingen meer gespreid. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam moet zijn tijd hebben om te werken.
Indien u meerdere behandelingen per week bij een osteopaat nodig hebt, dan heeft u waarschijnlijk niet te maken met een professioneel osteopaat.

Na een 3-tal behandelingen wordt een evaluatie gemaakt van de vooruitgang. Indien uw lichaam nog niet reageerde op de behandeling wordt de behandeling stopgezet. Zo wordt u ook niet eindeloos nodeloos behandeld.

Ben ik bij een professioneel osteopaat?

Het is inderdaad zo dat de overheid het verzuimt om osteopathie te erkennen. Dit brengt met zich mee dat iedereen zich, volgens de wet, zomaar mag uitgeven voor osteopaat. Het zijn enkel de beroepsverenigingen die er op toezien dat er enkel gekwalificeerde osteopaten kunnen toetreden. Een lijst van de professionele osteopaten vindt u hier.