Belang van gezonde voeding

De mens is een uitzonderlijk prachtig machine van duizende metabole, chemische processen. Alles functioneert in ons lichaam op basis van molecules, hormonen, neurotransmitters (boodschapperstoffen) en dergelijke. De voeding vormt de basis van deze processen. We weten allemaal dat gezonde voeding belangrijk is voor een goed functioneren, maar weten we wel welke voeding goed voor ons is? Zijn we ons bewust van wat goed voor ons is?

De klassieke voedingsdriehoek wordt ondertussen heel erg in vraag gesteld. Vele auteurs volgen hun eigen methode en zijn er aan verknocht. Toch vinden wij dat ook voeding individueel is. Wat gezond is voor de één kan een negatieve invloed hebben voor de ander.

Daarom zijn de adviezen van Sabine Martens gebaseerd op verschillende methodes en filosofiën. De patiënt hoeft zich dus niet aan te passen aan een systeem maar het systeem past zich aan aan de patiënt. De adviezen die u krijgt zijn dus heel individueel.

Ons doel met het bewust maken van uw voedingspatroon is het optimaliseren van uw gezondheid in het bijzonder, maar ook het bewustzijn over gezonde voeding in onze maatschappij in het algemeen aan te scherpen.

Maak een afspraak met Sabine Martens via 051/690131 (keuzetoets 6) of via dit formulier. Bezoek haar website hier